Θέρμανση: οι φθηνότερες και ακριβότερες τεχνολογίες – Έρευνα του ΕΜΠ

1
33

Το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ πραγματοποίησε τεχνο-οικονομικούς υπολογισμούς σχετικά με κάποιες από τις διαθέσιμες τεχνολογίες θέρμανσης που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την έρευνα οι τεχνολογίες θέρμανσης με το μικρότερο κόστος στην Ελλάδα είναι οι αντλίες θερμότητας, οι λέβητες βιομάζας και οι λέβητες συμπύκνωσης Φυσικού Αερίου.

Από την άλλη πλευρά ανοιχτά τζάκια, λέβητες ηλεκτρικής ενέργειας και λέβητες πετρελαίου είναι τα ακριβότερα συστήματα για θέρμανση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η θέρμανση με ανοιχτά τζάκια που εν πολλοίς έχει υποκαταστήσει το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σήμερα έως και 40% ακριβότερη από  το πετρέλαιο.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Αθηνών ημερίδα με θέμα περιβάλλον και υγεία.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν έρευνες για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης φέτος το χειμώνα σε πολλές ελληνικές πόλεις.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την έρευνα εδώ.

econews

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. και να φορολογηθουν τα τζακια σομπες κλπ. οπιος βρομιζει την γειοτονια με το ντουμανη του τζακιου του να πληρωνει βαρυ φορο

Comments are closed.