Απορρίμματα: "τέλος σε αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών" με τα εργοστάσια επεξεργασίας λέει ο Σγουρός

0
4

«Δίνουμε τέλος σε μια αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρυσμα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός με αφορμή την κατάθεση φακέλων για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Σγουρός πρόσθεσε ότι «με τα χρήματα που έχουν δοθεί για το θάψιμο των σκουπιδιών και για αντισταθμιστικά οφέλη, θα είχαμε φτιάξει τέσσερις φορές εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και δεν θα ήμαστε ουραγοί στην ΕΕ σε αυτόν τον τομέα, ούτε θα κινδυνεύαμε με την επιβολή υψηλότατων προστίμων».

Χαρακτήρισε επίσης τους πολίτες και δημοτικές Αρχές που αντιδρούν στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα Λιόσια ως «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους» που «αντιδρούν, επειδή θίγονται κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών και κάποιοι χάνουν το ρόλο του ρυθμιστή, που κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα εκβίαζε την κοινωνία με την απειλή του κλεισίματος της χωματερής. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Παλιότερα, κάποιοι αντιδρούσαν στην κατασκευή του Μετρό, της Αττικής Οδού και του Αεροδρομίου. Σήμερα, οι ίδιοι διαμαρτύρονται όταν το Μετρό δεν λειτουργεί και ταλαιπωρείται ο κόσμος.

«Όποτε η Πολιτεία αποφάσιζε να κάνει ένα μεγάλο δημόσιο έργο υποδομής, πάντα υπήρχαν ορισμένοι που αντιδρούσαν. Η κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση. Και επειδή κάποιοι επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας γνωρίζουν ότι οι Υπηρεσίες της είναι απολύτως ενήμερες για τη διαδικασία και βοηθούν όσο μπορούν για την επιτάχυνση των διαγωνισμών και τη μόνιμη λύση του προβλήματος» κατέληξε ο κ. Σγουρός.

Σημειώνεται πως επτά υποψήφιοι κατέθεσαν ενδιαφέρον για τη μονάδα απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τη σειρά που υπέβαλαν τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους, είναι οι εξής:

1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ
2. ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ
3. ΜΕΤΚΑ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
4. J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
5. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΔΕΗ
6. ARCHIRODON Group NV – INTRAKAT – ENVITEC
7. ΤΟΞΟΤΗΣ

econews

Σχόλια