Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: αναζητούν δικαιούχους για να δώσουν χρήματα!

1
35

Τους ανθρώπους που δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αναζητά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) το τελευταίο καιρό προκειμένου να τους ενημερώσει για τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν, αλλά και για να εντοπίσει δικαιούχους που δεν έχουν καν καταθέσει αίτηση.

Όπως αναφέρει η “Ελευθεροτυπία”, κατόπιν εντολής του γγ Χάρη Θεοχάρη, η ΓΓΠΣ προχώρησε σε διασταυρώσεις στοιχείων και έχει αποστείλει ήδη 110.000 ειδοποιητήρια σε καταναλωτές και τους καλεί να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, ώστε να εισπράξουν το επίδομα που δικαιούνται για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι μέχρι τώρα έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα μόλις 400.000-450.000 νοικοκυριά, από τα 3 εκατομμύρια που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός.

Κι αυτό διότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν διαθέτουν τα χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και στη συνέχεια να πάρουν την επιστροφή του ΕΦΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, στα τέλη Δεκεμβρίου 50.000 φορολογούμενοι πήραν συνολικές επιστροφές ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 160.000 δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης 15 εκατ. ευρώ για τις ποσότητες πετρελαίου που προμηθεύτηκαν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Το ποσό κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ ανά δικαιούχο.

Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν καταρρεύσει με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος να επιβεβαιώνουν για μείωση που ξεπερνά το 70% και φτάνει και το 80% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο, όπως είχε γνωστοποιήσει ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα έσοδα για τα κρατικά ταμεία έχουν αυξηθεί χάρη στην τεράστια αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στον εντοπισμό περιπτώσεων λαθρεμπορίας καυσίμων.

Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι τα όποια οφέλη για το δημόσιο από την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης επιτυγχάνονται με τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Όσοι ακόμα ενδιαφέρονται για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-480.3131 ή εναλλακτικά να επισκεφθούν την ηλεκτρονική εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. ακολουθώντας τη διαδρομή: https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

Comments are closed.