Απορρίμματα: «ενδοδημοτικές» κόντρες και ένταση έξω από τον ΕΔΣΝΑ για τα Άνω Λιόσια (upd)

0
12

Ένταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που πραγματοποίησαν κάτοικοι της Φυλής και των Άνω Λιοσίων και εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στον ΕΣΔΝΑ κατατέθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες και κοινοπραξίες εταιρειών για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Ο δήμος Φυλής έχει καλέσει σε παλλαϊκή διαμαρτυρία τους κατοίκους και τους φορείς του δήμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία των δύο εργοστασίων στα όρια του δήμου.

Επίσης, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης προσφεύγει στο ΣτΕ και σε ευρωπαϊκά όργανα κατά της κατασκευής των εργοστασίων στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή.

—Επιτροπή Αγώνα Φυλής κατά πάντων

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής «η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και η επιτάχυνση της κατασκευής τεσσάρων εργοστασίων καύσης σε Γραμματικό, Κερατέα, Φυλή και Άνω Λιόσια που προβλέπονται σε αυτόν, δυναμικότητας 1,3 εκατ. τόνων, προχωράνε, ενταγμένα πλέον στα μνημόνια και με άμεση παρακολούθηση και πίεση γερμανικών οικονομικών συμφερόντων«.

Η Επιτροπή στρέφεται και κατά του Δημάρχου Φυλής τον οποίο κατηγορεί για «όψιμο ενδιαφέρον» και για «παζάρεμα» αντισταθμιστικών οφελών και της ανάληψη της διαχείρισης των απορριμμάτων χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν την αγανάκτηση των κατοίκων.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα Φυλής δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής των Άνω Λιοσίων – Φυλής καλώντας τους εργαζόμενους , τους κατοίκους του Δήμου, αλλά και τους κατοίκους Γραμματικού και Κερατέας, να αντισταθούν μαζί και να οργανώσουν ενιαίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής είναι:

• άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής και των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα στο χώρο της,
• κανένα εργοστάσιο καύσης οποιαδήποτε τεχνολογίας στην περιοχή μας,
• κανένας ιδιώτης στην διαχείριση των απορριμμάτων,
• ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού

econews

Σχόλια