Συλλογή υπογραφών για να τιμωρηθεί δολοφόνος σκύλου

0
18

Στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων Σάλβια έχει τοποθετηθεί βιβλίο με τις υπογραφές που συγκεντρώνονται από φιλόζωους ώστε να ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασχοληθεί με την υπόθεση της Λίζας.

Η Λίζα δολοφονήθηκε στις 2/2/2012 στο Μανταμάδο στη Λέσβο. Πυροβολήθηκε όπως γίνεται συχνά στο συγκεκριμένο νησί από κατοίκους που έχουν δείξει επανειλημμένα ότι δεν ανέχονται με τίποτα άλλες μορφές ζωής όπως τα σκυλιά και οι γάτες, τα οποία αντιμετωπίζουν εχθρικά αντί να τα προστατεύουν.

Ο συγκεκριμένος δράστης πυροβόλησε το ζώο και χτύπησε τον ιερέα που διαμαρτυρήθηκε, ενώδίπλα στο αιμόφυρτο σώμα της σκυλίτσας βρέθηκε και το φυσίγγι από το κυνηγετικό όπλο.

Η δολοφονία της Λίζας προκάλεσε εθνική κατακραυγή και διαμαρτυρία στο νησί από φιλόζωους πολίτες και παρόλα αυτά κάποιοι από τη Λέσβο δεν δίστασαν να δηλώσουν »Να τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα», όπως είχε δημοσιευθεί.

Μία περίεργη αναλγησία και απανθρωπιά που είμαστε σίγουροι ότι δεν αντιπροσωπεύει όλους τους κατοίκους και σίγουρα δεν τιμά το νησί.

Η παράνομη θανάτωση ζώων με τόσο βίαιο τρόπο προβλέπει αυστηρά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης σύμφωνα με το νόμο.

Οι ζωόφιλοι δεν θέλουν το έγκλημα εναντίον της Λίζας να μείνει χωρίς τιμωρία και ζητούν απ την εισαγγελέα να ασχοληθεί με την υπόθεση και να τιμωρήσει τον άνανδρο δράστη ο οποίος είναι γνωστός (Π.Μ.) και οδηγούσε ημιφορτηγό με αριθμό κυκλοφορίας ΜΥΒ-36**  σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε εκείνη τη μέρα ο παπά -Χρήστος στο adespoto.gr.

Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε ότι πήγε να προσκυνήσει στον τάφο της μητέρας του και το σκυλί…του επιτέθηκε! Τον πυροβολισμό άκουσε ένστολος αστυνομικός και ζωόφιλος ο οποίος ήταν στο στρατόπεδο σε υπηρεσία ενώ στη συνέχεια έγινε μήνυση από το φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ.

Στις 5/2/12, 3 μέρες μετά τη δολοφονία, κάποιοι έριξαν φόλες στα σκυλιά στην ίδια περιοχή γιατί ο παπάς τόλμησε και μίλησε και έδειξε το έγκλημα εναντίον της Λίζας!!! Η δικογραφία πήγε στην εισαγγελία αλλά ως σήμερα δεν υπάρχει νεότερο.

Η Λέσβος έχει γίνει διεθνώς γνωστή για τα δεκάδες βαρελόσκυλα που ζουν δεμένα, σκυλιά-σκιάχτρα δεμένα σε δρόμους και χωράφια, με μεταλλικά βαρέλια ως σπιτάκια (που απαγορεύονται από το νόμο), για την κακοποίηση γαϊδουριού, για τις συχνές φόλες και αυτό δεν τιμά καθόλου την εικόνα της

Ελπίζουμε ότι με την προσπάθεια αυτή, απ τη σελίδα Δικαιοσύνη για τη Λίζα! Όχι στην κακοποίηση ζώων στη Λέσβο να υπάρξει άμεσα τιμωρία.

Πηγή adespoto

Σχόλια