Το προφυλακτικό δεν «χαλάει» το σεξ – Έρευνα

0
23

Η χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή δεν μειώνει την απόλαυση, υποστηρίζει έρευνα που διεξήγε το Τμήμα Εφηρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1600 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 59 ετών, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία για τις σεξουαλικές τους συνήθειες.

Όσον αφορά στη χρήση προφυλακτικού, η έρευνα έδειξε ότι αυτό δεν επηρεάζει τη διατήρηση και την ποιότητα της στύσης, ενώ δεν μειώνει και την απόλαυση των ανδρών, όταν όμως συνδυάζεται με λιπαντικό.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι η μη χρήση προφυλακτικού ή λιπαντικού οδηγούσε σε περισσότερες στύσεις σε σύγκριση με τη χρήση προφυλακτικού χωρίς λιπαντικό.

Αντίστοιχο ήταν το αποτέλεσμα και για τις γυναίκες, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα σε προφυλακτικό με ή χωρίς λιπαντικό.

Οι ερευνητές το αποδίδουν στην έλλειψη εξοικείωσης των γυναικών με τα προφυλακτικά, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι οι άνδρες που τα προμηθεύονται.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine επεσήμανε τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και τη σημασία του να γνωρίζει κανείς τους λόγους που προτιμά ή αποφεύγει τη χρήση προφυλακτικού.

econews

Σχόλια