Μαζικό χειρόφρενο στις μεταφορές – Απάντηση με ΜΑΤ

0
4

Με πενθήμερη απεργία έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου απάντησαν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση του προσωπικού της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Οι περίπου 2.500 εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) φέρονται αποφασισμένοι να μην παρουσιαστούν για δουλειά ακόμα και όταν τους επιδοθούν τα φύλλα της επιστράτευσης από την Αστυνομία αντιμετωπίζοντας το φάσμα της απόλυσης.

Εντωμεταξύ, επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (MAT) πραγματοποιήθηκε στις 03.40 τα ξημερώματα στην κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια.

Στο κτήριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και άνδρες της ΥΜΕΤ και των ΕΚΑΜ, οι οποίοι, αφού έσπασαν με πολιορκητικό κριό την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο χώρο του αμαξοστασίου και απομάκρυναν τους απεργούς.

—Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθήνα

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από νωρίς το πρωί σε πολλούς δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυξημένη η κίνηση στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων από Χολαργό εως Κατεχάκη, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην κάθοδο της Κηφισίας από Κατεχάκη εως Πανόρμου, στην άνοδο της Βασ. Σοφίας, στη Βασ. Κωνσταντίνου και στην Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά από Ελληνικό εώς Αμφιθέας.

Μποτιλιάρισμα στην άνοδο της Συγγρού από Δαβάκη εώς Σύμταγμα.

Κλειστός παραμένει ο παράδρομος της Λ. Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λένορμαν.

econews

Σχόλια