Χωρίς μέσα μεταφοράς η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν

0
9

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία -για 8η συνεχή ημέρα- με αίτημα την έναρξη διαλόγου για τη σύναψη επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στάση εργασίας 12 το πρωί με 4 το απόγευμα αποφάσισαν τα σωματεία σε Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Τελεσίγραφο προς τους απεργούς στο μέτρο απέστειλε την Τετάρτη η κυβέρνηση ζητώντας τον τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Διαφορετικά εξετάζει δυο εναλλακτικές λύσεις, αυτή την απόλυσης των πρωτεργατών της κινητοποίησης και η δεύτερη η επιστράτευση των απεργών.

«Εμείς λέμε ναι στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά με εξειδίκευση» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι σε σύγκριση με τον μισθό του 2009 έχουν υποστεί ακόμα και 70% μείωση αποδοχών.

Αναφερόμενος σο μέλλον των κινητοποιήσεων, είπε ότι «αν μας οδηγήσει η κυβέρνηση στα άκρα και δεν κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα  για τους απεργούς του Μετρό που φέρονται να δήλωναν άδεια, ρεπό ή ασθένεια τις ημέρες των κινητοποιήσεων
.

Σχόλια