ΠΑΟ: Η Διπλή Ανάπλαση πέρασε από τη Βουλή – Στον “πάγο” οι αυθαιρεσίες της Λεωφόρου

0
13

Κατά συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει ότι δεν μπορεί να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρις ότου εκδοθεί άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Έτσι «παγώνουν» για πέντε χρόνια η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας, ενώ ρυθμίζονται για πέντε χρόνια άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο αυτό.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, με αυτό τον τρόπο «αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου».

Ο κ. Καλαφάτης διευκρίνισε με ερμηνευτική δήλωσή του ότι «το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά».

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και το ΚΚΕ «λευκό».

Σχόλια