Μπαράκ Ομπάμα: παγκόσμιος ηγέτης στη μάχη της Κλιματικής Αλλαγής και στις ΑΠΕ οι ΗΠΑ

0
8

Την υποχρέωση των Αμερικανών να προστατεύσουν τις επερχόμενες γενιές αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής υπογράμμισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελετή της ορκωμοσίας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής ως “προδοσία απέναντι στα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές”.

Μάλιστα, ο Μπαράκ Ομπάμα συνέδεσε ευθέως τα ακραία φυσικά φαινόμενα που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια, όπως ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, ξηρασίες και τυφώνες,  με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

“Ο δρόμος προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά η Αμερική δεν έχει το περιθώριο να δειλιάσει, θα πρέπει να ηγηθεί” πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε σε άλλους την υπεροχή στην καθαρή τεχνολογία του μέλλοντος που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και νέα οικονομική δραστηριότητα ” είπε ο Ομπάμα και υποστήριξε ότι “η επένδυση στην αειφόρο ανάπτυξη θα διασφαλίσει τον εθνικό πλούτο και την οικονομική ευρωστία των ΗΠΑ”.

Το περιεχόμενο της ομιλίας Ομπάμα χαιρέτισε το WWF, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πρακτική συζήτηση σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της οργάνωσης, «ο πρόεδρος θα πρέπει να αναφερθεί και στα βήματα που μπορεί και που πρόκειται να κάνει για να ‘καθαρίσει’ το ενεργειακό μας σύστημα, να βοηθήσει τις κοινότητες να προετοιμαστούν για τις πιθανές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να αναλάβει δράση πιο αποφασιστικά».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

econews

Σχόλια