Χωρίς Μετρό η Αθήνα παρά την απόφαση για "παράνομη" απεργία – Πώς θα κινηθούν την Τρίτη

1
20

Χωρίς Μετρό θα παραμείνει και την Τρίτη (22/1) η Αθήνα εξαιτίας της έκτης κατά σειρά 24ωρη απεργία των εργαζομένων κι ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Παράλληλα, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και Τραμ δεν θα κινηθούν αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι αύριο η πρωτεύουσα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Αύριο στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η οποία προσέφυγε σήμερα στη δικαιοσύνη κατά των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι τα σωματεία εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο, καλεί όλους τους εργαζόμενους “να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

—Σκληρή στάση από υπουργείο Μεταφορών

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και υποστήριξε ότι το χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων σέρνει μόνο μια μικρή μειοψηφία απεργεί και ότι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που πληρώνονται κανονικά παρότι απεργούν.

Όπως ανέφερε, στις 17 Ιανουαρίου το ποσοστό των εργαζομένων που δεν εργάστηκε στο Μετρό ανήλθε στο 33% ενώ την επόμενη μέρα που απεργούσαν όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών, συμμετείχε το 48% των εργαζόμενων στο μετρό, το 44% των εργαζόμενων του ΗΣΑΠ και μόλις το 4% των εργαζόμενων στο τραμ.

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.