Παναθηναϊκός: "παγώνουν" για 5 χρόνια κατεδάφιση και πρόστιμα για Λεωφόρο – Νομιμοποιούνται αυθαιρεσίες

0
146

Αποσυνδέεται για πέντε χρόνια η κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από την εξέλιξη των έργων για τη Διπλή Ανάπλαση, στον Βοτανικό, σε μια ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο νόμος όσο και το Προεδρικό Διάταγμα – το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο νομοτεχνικής επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας – θέτουν ως προϋπόθεση για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό την κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Με τη νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του εξαιρείται από την κατεδάφιση για τα επόμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό.

Παράλληλα, παγώνει – πάλι για πέντε χρόνια – η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας, ενώ νομιμοποιούνται για το ίδιο διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές, όπως είναι για παράδειγμα το στέγαστρο.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» δίνεται η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών για τη βελτίωση, τη μετασκευή και τη στατική ενίσχυση όλων των νόμιμων και αυθαίρετων εγκαταστάσεων του γηπέδου.

Σχόλια