Με απεργία διαρκείας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό

1
8

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας διαρκείας στο Μετρό άφησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών σε συνέχεια της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Μιλώντας στον Σκάι, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους.

«Κάναμε κατάληψη την περασμένη εβδομάδα έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, γιατί να δουλεύουμε νύχτα και Σαββατοκύριακα;» διερωτήθηκε. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό που ταλαιπωρούν τους πολίτες δήλωσε δε, ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση».

Η απεργία στο Μετρό έχει δημιουργήσει προβλήματα κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω διεξαγωγής της Λαμπαδηδρομίας «Φλόγα της Ελπίδας», στο πλαίσιο των 10ων Παγκόσμιων Χειμερινών αγώνων Special Olympics.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, έχουν ως εξής:

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 10.30 έως 14.00, στις παρακάτω οδούς και Λεωφόρους:

* Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από την Λ. Β. Όλγας έως την Λ. Β. Σοφίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

* Αρδηττού, στο τμήμα της από την Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Β. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Κων/νου, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

* Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Β. Αλεξάνδρου έως την οδό Φειδιππίδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

* Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από την Λ. Β. Σοφίας έως την οδό Σινώπης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγία Παρασκευή.

Β) Διακοπή της κυκλοφορίας από ώρα 10.30 έως 13.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 06.00 έως 13.00στις παρακάτω οδούς και Λεωφόρους:

* Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την Λ. Αμαλίας έως την οδό Ρηγίλλης, ρεύμα κυκλοφορίας προς ΧΙΛΤΟΝ.

* Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς οδό Πανεπιστημίου.

* Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δικό τους είναι το μαγαζάκι και κάνουν οτι θέλουν. Ο κόσμος που ήδη έχει πληρώσει για κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ΠΑΛΙ θα ταλαιπωρηθεί τους είναι αδιάφορο,

Comments are closed.