Χιόνια στο Κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία στην Αττική

0
15

Χιόνι πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορίας των οχημάτων στα βόρεια της Αττικής, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο περιφερειακός Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο, η λεωφόρος Διονύσου από Ανατολή προς Διόνυσο, Λεωφόρος  Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Θηβών, από το 4ο χλμ, για τα βαρέα οχήματα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις αναμένονται σε ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια και Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό σήμερα και αύριο, ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Πέλλας, καθώς και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών. Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας. Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοικτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Πεντέλη – Διόνυσο, Βίλια και Χασιά, ενώ με απόφαση των δημάρχων το κουδούνι σε Αμύνταιο και Φλώρινα θα χτυπήσει με μικρή καθυστέρηση στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30 π.μ..

Εκτακτα μέτρα προστασίας για τους άστεγους έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων, με 24ωρη λειτουργία κέντρων φιλοξενίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Σε 24ωρη βάση λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή 1960.

Εκτακτα μέτρα έχουν λάβει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00.

Σχόλια