Όλυμπος: καταγγελία για παράνομη υλοτόμηση δάσους στον Παντελεήμονα Πιερίας

2
40

Παράνομη υλοτόμηση του δάσους καστανιάς μεταξύ Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας και Καλλιπεύκης στον Όλυμπο (συντεταγμένες Βόρειο 39,985450744628906, Ανατολικό 22,56636619567871) καταγγέλλει ο αναγνώστης του econews.gr Κ.Γ.

Η φωτογραφία είναι από το περασμένο καλοκαίρι και ήδη έχει αλλάξει δραματικά με πλήρη αποψίλωση εκατοντάδων στρεμμάτων από τοπικό έμπορο ξυλείας του γειτονικού Πλαταμώνα. Oρατός είναι πλέον ο κίνδυνος αποχέρσωσης του εδάφους και πρόκλησης μη αναστρέψιμης βλάβης.

Ο καταγγέλλων ενημερώνει πως από τον Ιούνιο του 2012 έχει υποβάλει μήνυση στην εισαγγελία Λάρισας που ανέφερε ότι θα ενημερώσει και την εισαγγελία Κατερίνης με φωτογραφίες και στοιχεία από το 2009 για τα μηχανήματα και τις πινακίδες όσων εργάζονται στο βουνό. Ωστόσο η καταγγελία αγνοήθηκε, καθώς ο Κ.Γ ουδέποτε κλήθηκε σε κατάθεση.

Η καταγγελία στρέφεται κατά:

-της Πολιτείας που σύμφωνα με κοινοτική οδηγία όφειλε να ενεργοποιήσει το θεσμό του εισαγγελέα περιβάλλοντος

-του δασαρχείου Κατερίνης που εμπλέκεται στην υπόθεση

-του Δήμου Δίου που συνεχίζει την καταστροφική περιβαλλοντική του πολιτική ακόμη και στην καρδιά του Ολύμπου μετά και την ανάθεση σε εταιρία άδειας απόθεσης στερεών υπολλειμμάτων μπαταρίας σε νταμάρι της περιοχής και

-των οργάνων αστυνόμευσης που αρνούνται να εποπτεύουν τα δάση του Ολύμπου, στα οποία καταγράφονται περιπτώσεις καταληψίας με αντίσκηνα και χαρτόνια που «προειδοποιούν» για ιδιωτικό χώρο.

Αναμένεται η απάντηση των αρμοδίων στα όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης για την κατάσταση που επικρατεί στον Όλυμπο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η παράνομη υλοτομία ανθεί στην Πιερία όπου το 2011, δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Κατερίνης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς δέχθηκαν επίθεση από συμμορία λαθραίων υλοτόμων, οι οποίοι ήσαν εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς!

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση της για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης απόθεσης 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου.

econews

2 Σχόλια

  1. Σχετικά με την υποτειθέμενη παράνομη Υλοτομία σας ενημερώνω οτι ηταν μια νομιμη υλοτομία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το καστανοτεμάχιο είναι συνιδιόκτητο, ο δε καθαρισμός απο τα αίφυλλα πλατύφυλλα γίνεται αποψιλωτικά με παρακρατήματα όπως άλλωστε φαίνεται στις φωτογραφίες. Το λυπηρό είναι οτι κάποιος άγωστος αλήτης ρίχνει λάσπη στις αρμόδιες υπηρεσίες τις οποίες ποτε δεν ενημέρωσε ουτε καν ανώνυμα μιας και όλες ναι ακόμα και οι ανώνυμες καταγγελίες διερευνώνται απο τα αρμόδια όργανα.

Comments are closed.