Φωτοβολταϊκά: διπλάσιος εθνικός στόχος και «ευρωμπόνους» 10% με επιβάρυνση καταναλωτών

0
6

Διπλασίασαν τους εθνικούς στόχους ισχύος για τα φωτοβολταϊκά και αύξησαν την οικονομική βοήθεια στους μικρούς παραγωγούς που χρησιμοποιούν πάνελ ευρωπαϊκής προέλευσης οι Γάλλοι σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τον πληττόμενο κλάδο της ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

Τα μέτρα ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας Ντελφίν Μπατό στο πλαίσιο επίσκεψής της σε εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ στη δυτική Γαλλία, με στόχο να ενεργοποιηθούν επενδύσεις ύψους 2 δισ. Ευρώ.

Ο ετήσιος στόχος ισχύος στα φωτοβολταϊκά διπλασιάστηκε σε 1000 Μεγαβάτ, όσο ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας σε έναν κλάδο που έχει απωλέσει 15.000 θέσεις εργασίας την τελευταία διετία, από 32.000 εργαζομένους το 2010 σε 18.000 το 2012.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσθέτει επιδότηση 10% στις εγγυημένες τιμές (μέσω αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος) για τα μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα που χρησιμοποιούν εξοπλισμό προερχόμενο από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη (EEA).

Το ετήσιο κόστος των κυβερνητικών πολιτικών υπέρ των φωτοβολταϊκών ανέρχεται σε 90-170 εκατ. Ευρώ και θα μετακυληθεί στους καταναλωτές μέσω ειδικού τέλους στους λογαριασμούς ρεύματος.

econews

Σχόλια