ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ (και ΟΠΑΠ) για αποκρατικοποίηση μέσα το επόμενο τρίμηνο

0
9

ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ είναι οι πρώτες «ενεργειακές» αποκρατικοποιήσεις που θα προχωρήσουν τους πρώτους μήνες του 2013 από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για ΟΠΑΠ και για τα ακίνητα Αφάντου και Κασσιόπης.

Μεθαύριο Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης για την σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και ζητήματα που άπτονται της πώλησης του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ.

Όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, οι μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν υποβληθεί υποδεικνύουν ένα τίμημα άνω του 1 δισ. Ευρώ, ενώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η μη δεσμευτική προσφορά της Negusneft υποδεικνύει τίμημα του 1,8 δισ. Ευρώ, νούμερα που θεωρούνται άκρως ικανοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2013 ο στόχος των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις ανέρχεται σε 2,5 δισ. Ευρώ και ενδέχεται να επιτευχθεί μόνο από ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ.

Η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να λάβει και αποφάσεις για τον Αστέρα Βουλιαγμένης σχετικές με τη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για το «Μικρό Καβούρι» στη Βουλιαγμένη.

Σχόλια