ΔΕΗ: πάνω 700 χιλ. διακανονισμοί σε πολίτες με δυσκολίες το 2012 – Ανακοινώνονται αυξήσεις

0
4

Ξεπερνούν τις 700.000 οι διακανονισμοί που έκανε η ΔΕΗ για να διευκoλύνει τους πελάτες της που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Εξπρές, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο στο οποίο αναφέρει πως το 2011 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός των διακανονισμών είναι σημαντικά μεγαλύτερος και οι εκτιμήσεις είναι πως ξεπερνούν τις 700.000.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τα κοινωνικά τιμολόγια και όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Ζερβός, η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των τιμολογίων του 2013, έχει προτείνει στην Πολιτεία, να παραμείνει αμετάβλητος ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καθώς και των πολυτέκνων και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου ενημερώνει ότι το υπουργείο θα εξετάσει τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, η οποία θα βασίζεται στην αξιολόγηση των κοστολογικών στοιχείων της ΔΕΗ και θα αποφασίσει, με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών και την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η ΡΑΕ έχει εισηγηθεί στο ΥΠΕΚΑ μεσοσταθμική αύξηση 13% στα τιμολόγια ρεύματος για το 2013   έναντι 24,9% που είχε προτείνει η ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δόση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

econews

Σχόλια