Φωτοβολταϊκό απόδοσης 44% από NREL και Solar Junction

0
15

Το εργαστήριο National Renewable Energy Laboratory (NREL) των ΗΠΑ και η εταιρεία Solar Junction έθεσαν πολύ ψηλά τον πήχη στα φωτοβολταϊκά κατασκευάζοντας ένα στοιχείο απόδοσης 44%.

Οι νέες φωτοβολταϊκές κυψέλες βασίζονται πάνω σε πολυστρωματικά φωτοβολταϊκά (με στρώματα ημιαγώγιμων υλικών που συλλαμβάνουν διαφορετικό μήκος κύματος του ηλιακού φωτός το καθένα) και συνδυάζονται με συγκεντρωτικά κάτοπτρα χαμηλού κόστους τα οποία πολλαπλασιάζουν την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στο φωτοβολταϊκό.

Το φωτοβολταϊκά του NREL και της Solar Junction μετρήθηκε με απόδοση 44% κερδίζοντας ακόμα ένα βραβείο R&D 100 award από το R&D Magazine.

Η ιδέα για το φωτοβολταϊκό υπερυψηλής απόδοσης ξεκίνησε από το εργαστήριο NREL και εν συνεχεία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Solar Junction με γνώμονα τις απαιτήσεις και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Η Solar Junction είναι μια startup που ξεκίνησε το 2007 από φοιτητές του Πανεπιστημίου Stanford και έκτοτε αναπτύσσει φωτοβολταϊκά υψηλής απόδοσης με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

econews

Σχόλια