"Ανάσα" 170 εκατ. Ευρώ στη ΔΕΗ από οφειλές του Δημοσίου – Στήριξη σε ΛΑΓΗΕ-ΑΠΕ

0
6

Ρευστό ύψους 170 εκ. Ευρώ αναμένεται να μπει στα ταμεία της ΔΕΗ χάρη στην εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς την Επιχείρηση που συναποφάσισαν ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου και υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η κίνηση αποσκοπεί στη στήριξη της εγχώριας αγοράς ενέργειας, αλλά και ειδικά της ΔΕΗ που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Όπως αναφέρει η “Εξπρές”, η αποπληρωμή των οφειλών θα ξεκινήσει το ταχύτερο και θα γίνει σταδιακά ενώ παράλληλα αναζητούνται και άλλες λύσεις για την ενίσχυση της αγοράς ενέργειας.

Η αποπληρωμή των οφειλών αυτών θα τονώσει την αγορά, καθώς η ΔΕΗ αναμένεται να καταβάλλει οφειλές στον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), που με τη σειρά του πληρώνει τους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρισμού, όπως οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ ανέρχονταν σε 220 εκατ. ευρώ.

Από τις 16 Δεκεμβρίου οι οφειλές μειώθηκαν σε 170 εκατ., καθώς εξοφλήθηκαν τα χρέη του υπουργείου Μεταφορών για τους φωτεινούς σηματοδότες της Αττικής που έμεναν απλήρωτοι από το 1986.

econews

Σχόλια