Τέλη Κυκλοφορίας 2013: με αργούς ρυθμούς η είσπραξη – Τώρα και σε smartphone

0
14

Με αργούς ρυθμούς οι ιδιοκτήτες οχημάτων τακτοποιούν τα τέλη κυκλοφορίας 2013, ενώ αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που καταθέτουν τις πινακίδες τους για να γλυτώσουν τις επιβαρύνσεις.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Ωστόσο, έχουν εισπραχθεί μόλις 520 εκατ. Ευρώ σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ.

—Τέλη Κυκλοφορίας σε smartphone

Εντωμεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών διαθέτει τις υπηρεσίες της μέσω εφαρμογής για συσκευές smartphone ή tablet.

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, η έναρξη της νέας λειτουργίας γίνεται με την «Ανάκτηση κωδικού πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων έτους 2013».

Στην εφαρμογή για έξυπνες συσκευές, αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ, του αριθμού κυκλοφορίας και του τύπου του οχήματος ενός φυσικού προσώπου, για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση.

Ειδικότερα, προσφέρεται η δυνατότητα για εύχρηστη και ορθή ενημέρωση για το ύψος και τον κωδικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους, μέσω όλων των διαθέσιμων τραπεζικών και μη καναλιών.

Η εφαρμογή της ΓΓΠΣ είναι διαθέσιμη προς το παρόν για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές με εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα (iOS, WindowsPhone, BlackBerry κ.α.).

econews

Σχόλια