Εξαιρετική η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στην γιορτή Ανακύκλωσης στον Τυρό Κυνουρίας

0
8

Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16/12/2012 η Γιορτή Ανακύκλωσης στο Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού στη Νότια Κυνουρία.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι του Τυρού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο προβολές από τους μαθητές του Γυμνασίου και από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού με θέμα την ανακύκλωση και τα οφέλη της στην προστασία του περιβάλλοντος, εξάπτοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για υιοθέτηση συλλογικής οικολογικής στάσης στο περιβαλλοντικό πρόβλημα των απορριμμάτων.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και στις κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Η γιορτή περιελάμβανε επίσης παιχνίδια, ζωγραφική, τραγούδια και θεατρικό δρώμενο στην Τσακώνικη διάλεκτο. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανακυκλωμένες κατασκευές μέσα από μια σειρά ευφυών χειροποίητων ανακυκλώσιμων κατασκευών και να λάβουν μέρος σε λαχειοφόρο αγορά κερδίζοντας πολλά δώρα.

Με δεδομένη την επιτυχία των γιορτών ανακύκλωσης που συνδιοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης με τοπικούς συλλόγους και φορείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή ώστε να συμβάλουμε με το μεγαλύτερο δυνατό τρόπο στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο σημαντικό αυτό έργο της ανακύκλωσης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού, ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης με τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στη Γιορτή της Ανακύκλωσης.

Σχόλια