Το Τέλος του Κόσμου ήρθε σήμερα – Η NASA, οι Μάγιας και το "ψυχροπολεμικό" πάρτυ (video)

0
20

Βίντεο στο Youtube με τίτλο “The World Will Not End” (Ο Κόσμος δεν θα καταστραφεί) έχει αναρτήσει η NASA ως απάντηση στα τελεολογικά σενάρια που κάνουν λόγο για “Τέλος του Κόσμου” σήμερα βάσει ενός αρχαίου ημερολογίου των Μάγιας.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τις φήμες για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου σε μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια το οποίο κλείνει τον κύκλο του σήμερα.

Το ημερολόγιο των Μάγιας ή Κώδικας της Δρέσδης (Dresden Codex) μεταφράστηκε το 1880 και αναφέρει ως αφετηρία της τωρινής μας εποχής (κάθε εποχή διαρκεί περίπου 5.125 χρόνια) τον Αύγουστο του 3114 π.Χ., τη στιγμή δηλαδή που δημιουργήθηκε ο κόσμος, και σαν τέλμα τον Δεκέμβριο του 2012.

«Είναι απλά το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Όπως ακριβώς στις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο μας φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα νέο ημερολόγιο για το επόμενο έτος αρχίζει την 1 Ιανουαρίου», αναφέρει ο Ντον Γέομανς, επικεφαλής του προγράμματος «Near-Earth Object» της NASA στο εργαστήριο «Jet Propulsion Laboratory» στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένας τεράστιος πλανήτης που ονομάζεται Νουμπίρου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

«Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που «σαρώνουν» τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν το έχουν δει αυτό», σημείωσε.

Παρά τις επιστημονικές εξηγήσεις, χιλιάδες μυστικιστές και αποκρυφιστές έχουν συρρεύσει σε αρχαίους ναούς των Μάγια στο Μεξικό και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

—Ψυχροπολεμικό πάρτυ

Εντωμεταξύ, στη Ρωσία ένα καταφύγιο σχεδιασμένο για να φιλοξενεί τους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης σε περίπτωση που ο Ψυχρός Πόλεμος γινόταν “θερμός” λειτούργησε ως χώρος πάρτυ με θέμα “Το Τέλος του Κόσμου”.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 1000 δολαρίων για να γιορτάσουν το τέλος του κόσμου με μπόλικο αλκοόλ και χορό.

Το καταφύγιο Νο 42, σήμερα αξιοθέατο για τους τουρίστες, βρίσκεται 56 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο και μπορεί να φιλοξενήσει ως 300 ανθρώπους.

Το πάρτι διάρκειας 24 ωρών άρχισε τα μεσάνυχτα ενώ στο χώρο υπήρχαν αίθουσες ειδικά για τα παιδιά και οργανώθηκαν εκδηλώσεις, όπως προβολές και ομιλίες με θέμα την αποκάλυψη.

Επίσης έγιναν ζωντανές συνδέσεις με άλλα καταφύγια στον υπόλοιπο κόσμο.

econews

Σχόλια