ΔΕΗ: “ψαλιδίζει” τις αυξήσεις η ΡΑΕ – Μετά τα Χριστούγεννα οι ανακοινώσεις

0
9

Η ΡΑΕ δεν αναγνωρίζει το σύνολο των κοστολογικών στοιχείων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινείται προς έγκριση χαμηλότερων αυξήσεων από εκείνες που ζητάει η Επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η ΡΑΕ δεν αναγνωρίζει την αύξηση 25% στο μεσοσταθμικό κόστος που παρουσίασε η ΔΕΗ και την τοποθετεί στα επίπεδα του 20% ίσως και χαμηλότερα, χωρίς τα ποσοστά να έχουν ανακοινωθεί.

Με βάση τα νέα δεδομένα, αναμένεται να εγκριθούν αυξήσεις της τάξης του 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2013, ενώ αυτές που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου θα κυμαίνονται σε μονοψήφια επίπεδα, όπως έχει ανακοινώσει και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Κατ” ουσίαν πρόκειται για αυξήσεις 30% έως 40% μικρότερες σε σχέση με αυτές που είχε ζητήσει η ΔΕΗ. Οι αυξήσεις θα γίνουν σε τρεις δόσεις (Ιανουάριο, Μάιο και Ιούλιο) και δεν θα ξεπεράσουν μεσοσταθμικά το 15% με 17% από το 24 % που είχε ζητήσει η ΔΕΗ.

Η εισήγηση της ΡΑΕ προς το ΥΠΕΚΑ θα αφορά στο ύψος των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, στις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (για δίκτυα μεταφοράς και διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας γνωστές ως ΥΚΩ ) και στο τέλος ΑΠΕ ή ΕΤΜΕΑΡ.

econews

Σχόλια