ΔΕΗ: νέος διαγωνισμός για τα φωτοβολταϊκά στη Μεγαλόπολη

0
9

Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού για τα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 39 Μεγαβάτ και 11 Μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη προκήρυξε η ΔΕΗ.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόθεση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες να μην προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου με την JP Άβαξ, η οποία είχε αναδειχθεί μειοδότης στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2011.

Με το νέο διαγωνισμό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες μπορεί να πετύχει τιμή 50-70 εκατ. Ευρώ έναντι 100 εκατ. Ευρώ που ήταν η προηγούμενη μειοδοτική προσφορά, καθώς το κόστος στα φωτοβολταϊκά πάνελ έχει μειωθεί σημαντικά.

Η ΔΕΗ προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου το έργο να πραγματοποιηθεί με υψηλές εγγυημένες τιμές, οι οποίες ισχύουν μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο. Σε διαφορετική περίπτωση η επένδυση ίσως αποδειχτεί ασύμφορη.
Το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ για πρώτη φορά το 2007, ωστόσο κόλλησε στο ΣτΕ εξαιτίας προσφυγών από κυνηγετικό σύλλογο.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη τα δύο πάρκα θα αναπτυχθούν σε έκταση 2.000 στρεμμάτων σε σημείο όπου έχει εξαντληθεί ο λιγνίτης στο λιγνιτωρυχείο της Μεγαλόπολης.

econews

Σχόλια