Τουριστικές μονάδες €50 εκατ. έκαστη σε 8 περιοχές της Ελλάδας – Περιβαλλοντικό fast track

0
5

Οκτώ μεγάλες, σύνθετες τουριστικές επενδύσεις προϋπολογισμού της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την παρουσίαση των γενικών αρχών του νέου πολεοδομικού για τον τουρισμό.

Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν οι επενδύσεις (περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων) είναι το Λασίθι Κρήτης, η Ίος, η Μήλος και η Τζιά στις Κυκλάδες, η Κως στα Δωδεκάνησα, η περιοχή της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου κοντά στα Καλάβρυτα Αχαΐας, ο Ορχομενός Βοιωτίας και η Χαλκιδική.

Μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών βρίσκονται μεγάλα ονόματα του διεθνούς τουριστικού χώρου.

Οι υπό υλοποίηση τουριστικές επενδύσεις έχουν δρομολογηθεί με τους φακέλλους τους κατατεθειμένους ήδη  στο νεοσυσταθέν γραφείο του ΕΟΤ (one stop shop).

Στη διαδικασία συμμετέχουν ΥΠΕΚΑ και ΥΠΑΝ τους αναπληρωτές υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη και Σταύρο Καλογιάννη αντίστοιχα να κάνουν λόγο για “ευελιξία” ώστε να ευνοηθούν στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό, “άρση των περιορισμών” που έθετε το προηγούμενο χωροταξικό και “δημιουργία οργανωμένων τουριστικών ζωνών” σε ένα ενιαίο δίκτυο φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

econews

Σχόλια