Μ. Μανιουδάκη: ενεργειακή επανάσταση η ηλιοθερμία – Τι είναι το Helios-Hellas 2

6
856

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα kerdos.gr η αντιπρόεδρος του κορυφαίου ενεργειακού ομίλου ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΕΒΕ, κα. Μαριλένα Μανιουδάκη απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ΑΠΕ στη χώρα μας και τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Ας δούμε τι απάντησε.

Κα. Μανιούδακη γνωρίζουμε ότι ο όμιλος ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’ ηγείται, καινοτομεί και κατασκευάζει την μεγαλύτερη ηλιοθερμική μονάδα στην Ελλάδα. Δώστε μας ορισμένες λεπτομέρειες για το έργο.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η ηλιοθερμία είναι η ενεργειακή επανάσταση του αιώνα μας. Ο Όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ είναι ο κορυφαίος ενεργειακός όμιλος της Ελλάδος στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και  έχει υπό αδειοδότηση 350 φωτοβολταϊκούς σταθμούς, 20 ηλιοθερμικούς και δεκάδες αιολικά μεσαίας εμβέλειας. Ναυαρχίδα του ομίλου μας είναι η ηλιοθερμική μονάδα ‘’HELIOS -HELLAS 2’’ το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό/φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας μας, στην εθνική οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης (39ο χιλιόμετρο). Πέρα από αυτό, ο όμιλος βρίσκεται ήδη στο στάδιο εξαγορών/μισθώσεων για εκτάσεις 15.000 στρεμμάτων συνολικά σε περιοχές Αττικής- Βοιωτίας- Κορινθίας για την εγκατάσταση ηλιοθερμικών/φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Πρόσφατα είδαμε  να προβάλλεται το Helios-Hellas 2 διεθνώς σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Πώς προέκυψε αυτό;

Το HELIOS-HELLAS 2 είναι το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό, φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας μας και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο,  το οποίο θα δημιουργηθεί στη περιοχή του Αυλώνα Αττικής σε έκταση 2.000 στρεμμάτων φτάνοντας σε συνολική ισχύ τα 100 MW. Ένα τέτοιο έργο, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας αποτελεί  στην ουσία έργο εθνικού αναπτυξιακού χαρακτήρα, και δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ενεργειακό παρόν και μέλλον της Ελλάδας. Άλλωστε παγκοσμίως παρατηρείται μια εντυπωσιακή στροφή προς τις ΑΠΕ ενώ η χώρα μας, παρά τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ακολουθεί ως ουραγός ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί.

 Μιλάτε για εταιρία συμμετοχών, έναν πρωτότυπο τρόπο επένδυσης που εφαρμόζει ο όμιλος ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’.

Ακριβώς. Ο όμιλός μας έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο μοντέλο επενδύσεων στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος Helios-Hellas 2 κάποιος μπορεί  να συμμετέχει με το ποσό των 50.000 ευρώ και να εξασφαλίσει ετήσια έσοδα μέχρι και 26.380 ευρώ μικτά και κυρίως εξασφαλισμένα έσοδα για τα επόμενα 25  χρόνια που αγγίζουν τις 659.500 ευρώ!

Γιατί κάποιος να επενδύσει στο πρόγραμμα HELIOS-HELLAS2;

Γιατί είναι η μόνη ασφαλής και εγγυημένη επένδυση που υπάρχει στη χώρας μας. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι η πρώτη ύλη είναι εντελώς δωρεάν και ότι έχουμε ένα προπωλημένο προϊόν για 25 ολόκληρα χρόνια καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει πιο κερδοφόρα και ελπιδοφόρα επένδυση από την ηλιοθερμικη.

 Γιατί να εμπιστευτούμε τον Όμιλο ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’;

Τα  χρήματα των επενδυτών μένουν αποταμιευμένα σε λογαριασμούς τραπεζικών ιδρυμάτων και εκταμιεύονται μόνον στο στάδιο υλοποίησης του έργου βάση ειδικού χρονοδιαγράμματος που ελέγχει ο φορέας επενδύσεων της χώρας μας.

 Ποιο είναι το νέο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’;

Ο Όμιλος ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’ καινοτομεί και επαναστατεί επενδύοντας στην πιο σύγχρονη τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιοθερμία. Δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή δημιουργεί σύγχρονα συμμετοχικά προγράμματα προσφέροντας την ευκαιρία επένδυσης κεφαλαίου με αποδόσεις που δεν συγκρίνονται με  καμία άλλη εναλλακτική επένδυση, που βασίζεται σε παρωχημένα και χρεοκοπημένα μοντέλα.  Η ηλιοθερμία και η συμμετοχή είναι το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου. Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας καθίσταται πλέον ελπιδοφόρο.

6 Σχόλια

 1. ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ «ΠΑΝΟ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ , ΕΓΩ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΌ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 2. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ!!!!! ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ Κο ΜΠΙΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Παραθέτω και επιστολή που έστειλα στον “Κύριο” Μπίμπα και βέβαια ΜΑΚΡΙΑ απο τις εταιρείες του αν κάποιος σκέφτεται να επενδύσει σε αυτόν….

  Η ασυνέπειά της εταιρείας σας έχει ξεφύγει παντός ορίου και αυτό είναι ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο. Λυπάμαι ειλικρινά για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας. Σας είχα μετρήσει αλλιώς και δεν το περίμενα. Καταλαβαίνετε πως εφεξής δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσω στο ελάχιστο από την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μου, σαφώς δε επ’ ουδενί πρόκειται να δεχθώ υποδείξεις – νουθεσίες για τα σχόλια που θα αναρτήσω σε βάρος Σας στο διαδίκτυο. Είστε αντάξιός τους σε ποσοστό 100/%. Καταχρηστικά μάλιστα την προηγούμενη φορά, αξιώσατε να αποσύρω σχετικά σχόλια, απειλώντας μάλιστα πως άλλως δε θα εκπληρώσετε τη δική Σας συμβατική υποχρέωση απέναντί μου… Αρκετά πια κε Μπίμπα με την κοροϊδία Σας. Σας τη χαρίζω…

  Αυτά για την εταιρεία του Κυρίου Μπίμπα και για τον ίδιο.
  Αν κάποιος πήρε τώρα τελευταία τα χρήματά του πίσω ή ξέρει κάτι παραπάνω παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.
  vassilopoulos_p@yahoo.gr

 3. Επειδή ως γνωστό ούτε το Ηλιος έχει γίνει αλλά ούτε και η Αντίπολη με τα μανιτάρια θα ήθελα να γνωρίζω τι έχετε με τα χρήματα όσοι βάλατε αν τα πήρατε πίσω;
  επικοινωνείστε όσοι γνωρίζετε μαζί μου παρακαλώ posthotmail@yahoo.com

Comments are closed.