Μικρά καταστήματα ανοιχτά 45 Κυριακές το χρόνο και τα μεγάλα επτά – Οι εκπτώσεις

0
8

Τα μικρά καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να ανοίγουν 45 Κυριακές το χρόνο, σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ως μικρά καταστήματα ορίζονται αυτά που έχουν επιφάνεια κάτω από 250 τ.μ, ενώ εξαιρούνται  τα καταστήματα που λειτουργούν σε πολυχώρους, οι αλυσίδες franchising και τα σούπερ μάρκετ.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.

Επίσης, στόχος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και της κατανάλωσης.

Το νομοσχέδιο που ανακοινώνει σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θεσμοθετεί ποιες ακριβώς Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, καθώς και την καθιέρωση των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων τον χρόνο.

Συνοπτικά, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, μία πριν από την Κυριακή του Πάσχα και άλλες τέσσερις στη διάρκεια των ισάριθμων εκπτωτικών σεζόν.

Εκτός από τις χειμερινές και τις θερινές εκπτώσεις, καθιερώνονται άλλες δύο περίοδοι, μία το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και μία το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

econews

Σχόλια