Τσουνάμι χτύπησε τη βορειοανατολική Ιαπωνία

0
33

Τσουνάμι χτύπησε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας ως συνέπεια του σεισμού μεγέθους 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου».

Το πρώτο κύμα  που έφθασε στις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, στην πόλη Ισινομάκι της επαρχίας Μιγιάγκι ήταν ύψους ενός μέτρου.

Στο κατεστραμμένο από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011  Μιναμισανρίκου, στην ίδια επαρχία, οι κάτοικοι έλαβαν εντολή εκκένωσης και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να καταφύγουν σε υψώματα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για παλιρροϊκό κύμα στις ακτές της νήσου Χονσού, αλλά όχι ευρύτερα για τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το ύψος του τσουνάμι ενδέχεται να κυμανθεί από 50 εκατοστά έως και 2 μέτρα ύψος.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17.18 (τοπική ώρα) με επίκεντρο 245 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καμιάσι (492 χιλιόμετρα ανατολικά – βορειοανατολικά του Τόκιο) και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Το τσουνάμι που χτυπάει το Μιγιάγκι είναι πολύ μικρότερο από εκείνο της 11ης Μαρτίου που είχε ύψος 10-11 μέτρα.

Δεν έχουν επίσης αναφερθεί προβλήματα στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα όπου λαμβάνουν χώρα εργασίες ψύξης των αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει σημάνει λήξη συναγερμού.

econews

Σχόλια