Αθήνα: έτοιμο το πρώτο πάρκο-τσέπης της πόλης!

1
107

Σχεδόν ένα χρόνο η ομάδα Green συζητούσε τη δράση της «Παυσανίου». Αναρωτιόταν: τι να κάνουμε σε ένα κενό οικόπεδο στο Παγκράτι, το οποίο, όπως και πολλά άλλα, είχε αφεθεί εδώ και καιρό σε πλήρη εγκατάλειψη – το μόνο που μαρτυρούσε ότι κάποτε υπήρξε παιδική χαρά ήταν ένα σκάμμα γεμάτο σκουπίδια και το τσιμέντο που είχε μείνει στο έδαφος για τη στήριξη των παιχνιδιών.

Ποτέ όμως ως τώρα δεν είχε βρεθεί η ευκαιρία να προχωρήσουμε το πρότζεκτ, ίσως τελικά επειδή δεν είχε έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Σωστό timing στην περίπτωσή του σήμαινε το ιδανικό αρχιτεκτονικό σχέδιο που ήρθε και «κούμπωσε» στο χώρο για να τον μεταμορφώσει.

Από εκεί και πέρα, όλα κυλήσανε «βάσει σχεδίου» και τελικά -καιρού επιτρέποντος- φτιάχτηκε μέσα σε μια μέρα μόνο ένα πανέμορφο pocket park κυριολεκτικά από το μηδέν!

Σε αυτή την προσπάθεια φυσικά δεν ήμασταν μόνοι, γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά όσους πιάσανε φτυάρια και πινέλα και μας βοήθησαν, τους κατοίκους της περιοχής για την θερμή στήριξη καθώς επίσης όσους συνέβαλαν υλικά. Πιο συγκεκριμένα:

– Την εταιρεία ΤΕΧΝΟΧΡΩΜ που για άλλη μια φορά φώτισε τη δράση μας με χρώμα

– Το Σ.Α.Ο.Ε. (Σύνδ. Αποφοίτων Ουρσουλίνων Ελλάδος)

– Τα Φυτώρια Παπανικολάου

– Τη διαφημιστική εταιρεία Lowe Επικοινωνίες ΑΕ

– Τον κ. Αλεξόπουλο που μας διέθεσε τη σκαλωσιά του

– Το Δήμο Αθηναίων για την προσφορά υλικών, φυτών και μηχανημάτων

– Τους καλλιτέχνες που έφτιαξαν (και θα φτιάξουν μέσα στο μήνα ακόμα περισσότερα) street art στους τοίχους.

Η ιδέα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, και φυσικά ψάχνουμε ήδη τα επόμενα κενά οικόπεδα. Ενημερώστε μας εδώ!

Πηγή/Photo: atenistas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.