Νέοι αγρότες: μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης στην ύπαιθρο σχεδιάζει η κυβέρνηση

1
30

Μια σειρά μέτρα για την ενίσχυση των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα αγροτικά επαγγέλματα και την κτηνοτροφία σχεδιάζουν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, κατόπιν πρωτοβουλίας και του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τα μέτρα που θα ληφθούν περιλαμβάνουν κίνητρα οικονομικού και διοικητικού χαρακτήρα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε πραγματοποιήσει έρευνα που έδειξε ότι ένα εκατομμύριο Έλληνες σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην επαρχία, ενώ οι μισοί εκ των οποίων σκοπεύουν να ασχοληθούν με αγροτικά επαγγέλματα, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Το ένα τέταρτο όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και το 43% πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τέλος από αυτούς που σύναψαν συμβόλαια για μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του υπουργείο, το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, 24% είναι νέοι έως 35 ετών, 14% άνεργοι και 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών.

Σημειώνεται πως από το 2008 αντίθετα με την τάση δεκαετιών καταγράφεται αύξηση των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα κατά 6,38%.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλη μερα,χρονια πολλα.
    Ενδιαφερομαι(αιτουμαι) για τις επιχορηγησεις των νεων αγροτων.
    Εχω κλεισει το 41 ετος της ηληκιας μου.
    Που να απευθηνθω για να ενημερωθω και να συνεχισω επιχορηγουμενη?
    6947098120,Δεσποινα

Comments are closed.