Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: ποιοι ωφελούνται ποιοι επιβαρύνονται

1
11

Τη διεύρυνση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ προκειμένου να συμπεριληφθούν περισσότεροι καταναλωτές που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού προανήγγειλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με σχέδιο της ΡΑΕ τα όρια κατανάλωσης που εμπίπτουν στις χαμηλές χρεώσεις του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ θα διευρυνθούν σε 1.400 Κιλοβατώρες και 1.600 Κιλοβατώρες για χαμηλά εισοδήματα-ανέργους και αναπήρους-πολύτεκνους αντίστοιχα από 800 Κιλοβατώρες που ισχύει σήμερα.

Έτσι οι παραπάνω κατηγορίες θα απολαμβάνουν έκπτωση 30%-35% για τις 1400 και τις 1600 Κιλοβατώρες αντίστοιχα.

Με αυτό τον τρόπο στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα εμπίπτει μεγαλύτερο εύρος της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ως αντιστάθμισμα στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που επίκεινται το 2013.

Η διεύρυνση του Κοινωνικού Τιμολογίου θα χρηματοδοτηθεί από επιβάρυνση των υπολοίπων καταναλωτών μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν στα τιμολόγιά τους.

Για τα παραπάνω αναμένεται η τελική εισήγηση της ΡΑΕ.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να πει κανείς; υπάρχουν και καλά νέα. Πάντως θα πρέπει να μην επαναπαύεται κανένας και όλοι να ψάχνουμε για μέλλον δίπλα στη φύση, σε κάποιο χωριό…
    Η φύση είναι το μόνο κράτος που δεν θα μας προδώσει – μπορούμε στη φύση να βρούμε την αυτάρκεια…
    http://www.alekati.gr/αυτάρκεια

Comments are closed.