ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Καιρού με χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

0
9

Έκτακτο Δελτίο Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ στο οποίο προβλέπει βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη το Σαββατοκύριακο 8-9 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και τις χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 8 μποφόρ στα πελάγη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό 9 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής στα δυτικά και βόρεια, ενώ θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα το απόγευμα του Σαββάτου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες.

Από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Σχόλια