ΔΕΗ: περισσότεροι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο λέει ο Παπαγεωργίου

0
24

Την πρόσβαση περισσότερων καταναλωτών στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο προορίζεται για τις ευπαθείς ομάδες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου,απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη πάνω στο ζήτημα.

«Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται» ανταπάντησε ο κ. Παπαγεωργίου, ενώ αμφισβήτησε ότι έγινε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές, λόγω χρεών τους προς τη ΔΕΗ κάνοντας λόγο για μονοψήφιο νούμερο.

Απέδωσε  δε τον μεγάλο αριθμό διακοπών ρεύματος είτε σε καταστήματα που έχουν βάλει “λουκέτο”, είτε σε καταναλωτές που έχουν πεθάνει ή σε εποχικές επιχειρήσεις.

econews

Σχόλια