Μέσα Μεταφοράς: τουριστικό εισιτήριο, εκπτώσεις στα πρόστιμα και δώρο για τους επιβάτες

0
10

Τουριστικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, διάρκειας τριών και επτά ημερών και αξίας 20 και 50 ευρώ αντίστοιχα, εκπτώσεις στα πρόστιμα όταν αυτά εξοφλούνται εντός δέκα ημερών και ένα εισιτήριο δωρεάν με αγορά δεσμίδας δέκα εισιτηρίων είναι μερικά από τα μέτρα που θεσπίζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Στόχος είναι η καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, με παράλληλη ενίσχυση των εσόδων του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, αναφέρει τα εξής:

-Το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο θα επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) για τρία 24ωρα από την επικύρωσή και από μία διαδρομή από και προς το Αερολιμένα Αθηνών με το μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου και θα κοστίζει 20 ευρώ. Δεν θα διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

– Το εβδομαδιαίο εισιτήριο για το αεροδρόμιο (7ημερο εισιτήριο αεροδρομίου), το οποίο  θα ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ  και θα επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών
αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express, και θα κοστίζει 50 ευρώ. Δεν θα διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

– Η δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με την αγορά δεσμίδας 10 εισιτηρίων, που θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (ολόκληρο) και 0,70 (μειωμένο) καθώς και για τα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,20 ευρώ (ολόκληρο) και 0,60 ευρώ (μειωμένο). Η παροχή αυτή καθιερώνεται για διάστημα 2 μηνών.

– Η τιμή του εισιτηρίου του Μετρό (ΣΤΑΣΥ) από τους σταθμούς Παλλήνη – Κάντζα – Κορωπί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ορίζεται στα 6 ευρώ και μειωμένο στα 3 ευρώ.

– Η μηνιαία κάρτα του Μετρό απεριορίστων διαδρομών προς και από το αεροδρόμιο με ισχύ για όλα τα μέσα μεταφοράς μετονομάζεται σε  μηνιαία κάρτα αεροδρομίου, αναπροσαρμόζεται στα 140 ευρώ και η μειωμένη τιμή είναι στα 70 ευρώ.

– Η εξαίρεση των γραμμών της Σαρωνίδας από τις κάρτες ημερήσιας και εβδομαδιαίας ισχύος.

– Τα πρόστιμα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50%, εφόσον εξοφλούνται αμέσως κατά την επιβολή τους ή εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους στα γραφεία του ΟΑΣΑ ή του συγκοινωνιακού φορέα που τα επέβαλε.

Δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται  εφόσον ο αρμόδιος φορέας παροχής τους προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του και συνάψει σύμβαση με τον  ΟΑΣΑ,
καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης.

Ο ΟΑΣΑ μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώσεις εργαζομένων ή ιδιώτες κ.α για μαζική διάθεση προϊόντων κομίστρου με μειωμένη ή  άλλη ειδική τιμή.

Η έκπτωση δεν θα υπερβαίνει το 25% της κανονικής τιμής των αντίστοιχων προϊόντων κομίστρου.

Σχόλια