Ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος από Έλληνες επιστήμονες

9
933

Μια επαναστατική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου και νικελίου που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA) υπόσχεται άφθονη ενέργεια με μηδαμινό κόστος.

Συγκεκριμένα, η Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο.

Η σύντηξη των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια ακόμα και κατά 14 φορές της αρχικής.

Όπως δήλώσαν στο “Βήμα” οι υπεύθυνοι της εταιρείας, “με ένα κουτί του μισού κυβικού μέτρου των 45KW, με κόστος περίπου 5.500 ευρώ θα μπορούμε να έχουμε απεριόριστη ενέργεια για το σπίτι μας”.

Η απραξία του παρηκμασμένου ελληνικού κράτους ουσιαστικά έδιωξε την εταιρεία από την Ελλάδα και η Δευκαλίων αναζητά την αναγνώριση στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά.

Η διαδικασία όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες στο Βήμα έχει ως εξής:

-Διάταξη δημιουργίας πλάσματος θερμαίνει νανοσκόνη νικελίου στους 500 βαθμούς Κελσίου, επιφέροντας αλλοιώσεις στη δομή των ισοτόπων του νικελίου.

-Τρεις καταλύτες εισάγονται στον θαλαμίσκο της αντίδρασης και ακολουθεί ο διαχωρισμός του συμπιεσμένου διατομικού υδρογόνου σε ατομικό, μέσω ηλεκτροδιέγερσης.

-Στην επόμενη φάση το μονοατομικό υδρογόνο πολώνεται, μέσω επιμήκυνσης της τροχιάς του μοναδικού του ηλεκτρονίου – πράγμα που επέφερε και εκπομπή ακτινοβολίας γάμμα.

-Ακολουθεί η απορρόφηση της ακτινοβολίας γάμμα και η μετατροπή της σε θερμότητα.

Σημειώνεται πως η τεχνολογία των Ελλήνων επιστημόνων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της NASA καθώς υπόσχεται άφθονη ενέργεια που ίσως επιτρέψει κάποια στιγμή τα διαστρικά ταξίδια.

econews

9 Σχόλια

  1. Αυτό το άρθρο δεν είναι επιστημονικά αποδεκτό. Είναι αδύνατο να κατασκευαστεί θερμική μηχανή που να μετατρέπει εξ ολοκλήρου τη θερμότητα σε ωφέλιμο έργο (2ος θερμοδυναμικός νόμος). Εκτός αν ισχυρίζεται ότι ο δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος δεν ισχύει πράγμα που είναι απίθανο.

  2. Αυτός που έγραψε το άρθρο έχει μαύρα μεσάνυχτα. Πρώτον, η «τεχνολογία» αναπτύχθηκε απο Ιταλούς, όχι Έλληνες. Δεύτερον, η Δευκαλίων επρόκειτω να υπογράψει συμβόλαιο με τους Ιταλούς για την εμπορική εκμετάλευση της τεχνολογίας και τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής στην Ξάνθη. Τρίτον, η δουλειά στράβωσε και οι Ιταλοί πήγαν σε Αμερικάνους επενδυτές. Τέταρτον, η όλη ιστορία είναι φούσκα, γιατί πολύ απλά παραβιάζει τους νόμους της Θερμοδυναμικής. Πέμπτον, η φούσκα έχει λόγο ύπαρξης: take the money and run. Έκτον, η NASA δεν ασχολείται με φούσκες.

  3. H ακτινοβολία γάμμα (ακτίνες Χ που παίρνουμε όταν κάνουμε ακτινογραφίες και σε μεγάλη ανεξέλγκτη ποσότητα όταν έχουμε πυρηνικό ατύχημα) είναι ραδιενέγεια και επομένως καρκινογόνες!!!… Ή μήπως κάνω λάθος;;;

  4. Και ποιος θα πληρωσει μετα την ακριβη τους ενεργεια αμα βγει το συγκεκριμενο στην αγορα.

Comments are closed.