ΑΠΘ: εισαγγελική παρέμβαση για συλλήψεις – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εντολή προς τις αστυνομικές αρχές να επέμβουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να συλλάβουν με την αυτόφωρη διαδικασία τους καταληψίες του Κτιρίου Διοίκησης έδωσε την Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να συλληφθούν οι καταληψίες και να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Η πρώτη αντίδραση των εργολαβικών υπαλλήλων που βρίσκονταν χθες το απόγευμα στο υπό κατάληψη Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ ήταν να δηλώσουν πως θα παραμείνουν στον χώρο περιμένοντας την αστυνομική επέμβαση.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Σωματείου των εργολαβικών, Σ. Κωνσταντινίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «υπάρχουν 368 απολυόμενοι, αποφασισμένοι να παλέψουν για τη ζωή τους. Θα παραμείνουμε εδώ, στο πλευρό τους. Ο αγώνας είναι δίκαιος».

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί γενική συνέλευση για να αποφασίσουν σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Όπως καταγγέλλουν οι διδάσκοντες, το ΑΠΘ αποτελεί πλέον υγειονομική βόμβα, καθώς μετά από 69 ημέρες απεργίας πνίγεται στα σκουπίδια.

Σχόλια