Τα υβριδικά αυτοκίνητα Toyota Prius «διώχνουν» τους κλέφτες

0
51

Ανησυχείτε μήπως σας κλέψουν το αυτοκίνητο; Μπορείτε να λάβετε διάφορες προφυλάξεις: από στάθμευση σε προφυλαγμένο χώρο, μέχρι συναγερμό και “μπαστούνι” στο τιμόνι.

Σημαντικό ρόλο όμως διαδραματίζει και το μοντέλο αυτοκινήτου που οδηγείτε. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλισης Εγκλήματος των ΗΠΑ καταγράφηκε κατά μέσο όρο μια κλοπή ανά 78 οχήματα παραγωγής 2008-2010 για όλα τα μοντέλα. Το νούμερο πέφτει δραματικά σε ένα κλεμμένο όχημα ανά 606 στην περίπτωση του υβριδικού Toyota Prius.

Το Toyota Prius όχι μόνο καταναλώνει λιγότερη βενζίνη και εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και άλλους τοξικούς ρύπους, αλλά εξοικονομεί χρήματα και αποτρέπει τους κλέφτες αυτοκινήτων.

Υψηλό είναι επίσης το ποσοστό των υβριδικών Prius που ανακτώνται με το 96,7% των οχημάτων να επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους σε 23,6 μέρες ανά μέσο όρο.

Σημειώνεται πως αναφέρθηκαν κλοπές 2.439 Toyota Prius στις ΗΠΑ μεταξύ 4/9/2000 και 30/6/2012.

Οι περισσότερες κλοπές Prius λαμβάνουν χώρα στην Καλιφόρνια όπου έχουν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες πωλήσεις του υβριδικού μοντέλου της Toyota.

econews

Σχόλια