Πετρέλαιο θέρμανσης: εγκρίθηκε επίδομα σε 27.460 δικαιούχους

1
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μέχρι την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις για επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης εκ των οποίων οι 27.460 εγκρίθηκαν.

«Κατά τις πρώτες ημέρες εκκίνησης της εφαρμογής έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν διευκρινίσεις, γεγονός που καταδεικνύει την θετική ανταπόκριση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

«Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας πως θα «προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής που θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα είναι πιο εύχρηστο στο κοινό».

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου η ΓΓΠΣ έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο.

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-4803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή gsis.gr.

Στο θέμα παρενέβη η ΠΟΜΙΔΑ που ζήτησε φορολογικό συντελεστή για τα ακίνητα που να μην υπερβαίνει το 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις) με μόνη εξαίρεση να μη βεβαιώνεται φόρος που δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά φορολογούμενο, οπότε δημιουργείται ένα οικογενειακό de facto «αφορολόγητο» ύψους 100.000 ευρώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση είναι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Δυστυχώς παρά το οτι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για ενέργεια από ήλιο, θάλασσα και άνεμο στη χώρα μας, βρισκόμαστε ακόμα πολύ πίσω στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Comments are closed.