Καιρός – ΕΜΥ: έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από το απόγευμα της Δευτέρας

0
20

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, από σήμερα το απόγευμα η ΕΜΥ προβλέπει έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες τις επόμενες δύο ημέρες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στις δυτικές και νότιες θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

– Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, τη νότια κυρίως Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή ύφεση στα δυτικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου.

– Την Τετάρτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα προς την Πέμπτη θα εξασθενήσουν.

Σχόλια