Καιρός – ΕΜΥ: βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Χειμωνιάτικο σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές στα ανατολικά και καταιγίδες στα νότια.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νότια κυρίως θαλάσσια τμήματα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχόλια