«Κόντρα» στο ΠΑΣΟΚ για τα θαλάσσια θηλαστικά και τους υδρογονάνθρακες

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ενόχλησή του για την επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος, Γιάννης Μανιάτης.

Στην ερώτησή του ο κ. Αρσένης αναφέρεται στους κινδύνους που εγκυμονούν οι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη, τονίζοντας ότι «μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας». (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Η ερώτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, ο οποίος σε αιχμηρή του απάντηση επισήμανε τα εξής: «ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».

Σχόλια