Ελαιοκομία: σεμινάριο με έκπτωση 67% – Τα πάντα για το ελαιόδεντρο

0
31

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το agronomist.gr θέλει να ευχαριστήσει τους αναγνώστες του για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του για το σεμινάριο «Ελαιοκομία: από τον ελαιώνα στις αγορές του κόσμου», το οποίο θα διεξαχθεί στις 8, 9, 15 και 16 Δεκεμβρίου 2012.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, το agronomist.gr ανακοινώνει ότι είναι δυνατή η εγγραφή στο σεμινάριο για παρακολούθησή του σε βιντεοσκόπηση, μετά το πέρας των διαλέξεων. Το κόστος συμμετοχής παραμένει το ίδιο, 40€ αντί 120€ (έκπτωση 67%) και μπορείτε να το μοιραστείτε με όσα αγαπημένα σας πρόσωπα ή συναδέλφους επιθυμείτε, παρακολουθώντας το από τον ίδιο Η/Υ.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 12 ώρες και θα διεξαχθεί σε τέσσερις συνεδρίες, 3ωρης διάρκειας.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής:

1η συνεδρία: Στοιχεία φυσιολογίας και ανάπτυξης του ελαιοδένδρου

Το δένδρο της ελιάς. Ιστορία και προέλευση. Βοτανική ταξινόμηση και περιγραφή. Βλαστική και αναπαραγωγική ανάπτυξη του ελαιοδένδρου. Επικονίαση και γονιμοποίηση. Αύξηση και ανάπτυξη ελαιόκαρπου. Παράγοντες που επηρεάζουν την ελαιογένεση και τη σύσταση του ελαιολάδου. Παρενιαυτοφορία και ειδικές μεταχειρίσεις. Οι σημαντικότερες επιτραπέζιες και ελαιοποιήσιμες ποικιλίες.

2η συνεδρία: Η καλλιέργεια της ελιάς

Οικολογικές απαιτήσεις της ελιάς. Επίδραση εναέριου και εδαφικού περιβάλλοντος. Ξηρικοί και αρδευόμενοι ελαιώνες. Τρόποι πολλαπλασιασμού της ελιάς. Εγκατάσταση ελαιοφυτείας. Η λίπανση και το πότισμα της ελιάς. Τύποι και σημασία κλαδέματος των ελαιοδένδρων. Εχθροί και ασθένειες της ελιάς. Αντιμετώπιση με βιολογικές και συμβατικές μεθόδους.

3η συνεδρία: Μετασυλλεκτική διαχείριση του ελαιόκαρπου και ποιότητα ελαιολάδου  

Ωρίμανση, συγκομιδή και επεξεργασία ελαιοκάρπου. Από τον ελαιώνα στο ελαιουργείο. Μέθοδοι εξαγωγής ελαιολάδου. Αποθήκευση και διατήρηση ελαιολάδου. Η χημική σύσταση του ελαιολάδου. Ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου. Μεθοδολογία ελέγχου της ποιότητας του ελαιολάδου. Τυποποίηση και συσκευασία.

4η συνεδρία: Εμπορία και διάθεση

Μια ματιά στις αγορές του κόσμου. Διαρθρωτικά προβλήματα του τομέα στην Ελλάδα. Ενδοκοινοτικός και διεθνής ανταγωνισμός. Κανάλια διανομής και διάθεσης των ελαιοκομικών προϊόντων. Τρόποι προβολής και προώθησης. Εξαγωγικές διαδικασίες και απαραίτητα δικαιολογητικά. Απαραίτητα πιστοποιητικά διακίνησης και διάθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μεταβείτε στην ιστοσελίδα του e-school by agronomist.gr.

Σχόλια