Σκουπίδια: ξεκινά η αποκομιδή – Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκινάει μετά από μια εβδομάδα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους υπαλλήλους των Δήμων, τη στιγμή που η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε καταλήψεις γραφείων προσωπικού και δημοτικών συμβουλίων αντιδρώντας στα νέα μέτρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως «η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την ‘υπογραφή της’ και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες».

Στο μεταξύ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα.

ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που συμμετέχει και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το πρωί των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποδοχής και καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» – Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8.

Η συγκέντρωση υποδοχής και καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου.

Σημειώνεται πως έχει προκύψει θέμα ομαδικής παραίτησης όλων των δημάρχων της Ελλάδας, έπειτα από της σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ενόψει του Προϋπολογισμού του 2013 και της σχεδιαζόμενης ένταξης 2.750 υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

econews

Σχόλια