Φωτοβολταϊκά: αφαιρέστε το «χαράτσι» από τον φορολογητέο τζίρο καλεί ο ΣΠΕΦ

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την αφαίρεση της έκτακτης εισφοράς από τα φορολογητέα κέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά ζήτησε ο ΣΠΕΦ με επιστολή προς τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και με κοινοποίηση στους,  Υφυπουργό κ. Α. Παπαγεωργίου και   τον   Γεν. Γραμματέα κ. Κ. Μαθιουδάκη,  του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναλυτικότερα, ο ΣΠΕΦ αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα Φ/Β όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή σε ισοπεδωτικά υψηλά και οριζόντια ποσοστά, σας καλούμε, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή της όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο δημοσιευθέν πριν την ψήφιση σ/ν, όπως η εισφορά αυτή αφαιρείται από τον τζίρο των εταιρειών που δηλώνεται στις φορολογικές δηλώσεις τους ώστε να προκύψουν εν συνεχεία τα λογιστικά προ φόρων κέρδη τους προς φορολόγηση.

Έτσι θα αποφευχθεί η δυσβάστακτη επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος που οι παραγωγοί ουδέποτε έλαβαν αφού η εισφορά υπέρ ΛΑΓΗΕ τους το περιέκοψε.

Διαφορετικά τα εμφανιζόμενα στις δηλώσεις ως κέρδη προ φόρων ουδόλως στην πραγματικότητα θα υπάρχουν αφού η εισφορά όχι μόνο τα εξανεμίζει στην πηγή αλλά τα μετατρέπει σε πραγματικές ζημίες.»

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΠΕΦ έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς στον κύκλο εργασιών της ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά.

econews

 

Σχόλια