Υδρογονάνθρακες: την Κυριακή στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ερχόμενη Κυριακή φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη νορβηγική εταιρεία PGS η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013. Μετά την επεξεργασία των δεδομένων, θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων προς εκμετάλλευση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι «η άφιξη την ερχόμενη Κυριακή στην Πάτρα του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους για την έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποδεικνύει περίτρανα πως όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής, ολοκληρωμένη και επίμονη, τότε φέρνει αποτελέσματα. Αυτό το μήνυμα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της χώρας διεθνώς, ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δείχνει και στον πιο δύσπιστο, ότι  ως κοινωνία και οικονομία,  μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αδράνειας και της κατάθλιψης  για να συναντηθούμε με την Ελλάδα της ελπίδας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

Σχόλια