Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας 2012 – “Give A Shit”

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

“I give a shit, do you?” είναι το σύνθημα της φετινής καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας την οποία προωθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουαλέτας (World Toilet Organization-WTO) και το Συμβούλιο Συνεργασίας για την Παροχή Νερού και Αποχέτευσης των ΗΠΑ (WSSCC).

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου με σκοπό να διαλύσει τα ταμπού γύρω από την τουαλέτα και τις συνθήκες υγιεινής και να επιστήσει την προσοχή της κοινής γνώμης σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα όπως είναι η πρόσβαση 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο σε αξιοπρεπείς υποδομές προσωπικής υγιεινής.

“Μπορείτε να φανταστείτε τον ευατό σας χωρίς τουαλέτα, χωρίς ένα χώρο που να διασφαλίζει τη ικανοποίηση των βιοτικών αναγκών σας σε συνθήκες ιδιωτικότητας;” αναρρωτιέται η Σάσκια Καστελάιν, διευθύντρια επικοινωνίας στο WSSCC.

Παρότι στο δυτικό κόσμο κάτι τέτοιο θεωρείται πλέον περίπου αυτονόητο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνους που στοιβάζονται σε παραγκουπόλεις μεγάλων αστικών κέντρων του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικτυακή δράση “Give A Shit” στο σύνδεσμο www.worldtoiletday.org.

econews

Σχόλια