Πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία που ανακυκλώνουν τηγανέλαια

2
163

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για την ανακύκλωση τηγανέλαιων ξεκινά η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να κερδίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για τη σχολική περίοδο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξετάζεται η υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων στο οποίο εκτός από καταστήματα θα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα τοποθετηθούν κατάλληλοι κάδοι συλλογής τηγανέλαιου σε επιλεγμένους χώρους, όπως τα σχολεία, και για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα μπορούν να εξασφαλίζουν μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία.

2 Σχόλια

  1. H Ionian Recycle Hellas στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης .
    Κοινοποίησε στην ημερίδα που οργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Θεοδωρίδης , στην Έδεσσα το πιλοτικό της πρόγραμμα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ένα καινοτόμο πρόγραμμα που φιλοδοξούμε να δώσουμε δωρεάν πετρέλαιο στα σχολειά του νομού Πέλλας , ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση των τηγανελαίων .

  2. Το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίων με την ονομασία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ μελετήθηκε και εφαρμόστηκε από την Ionian Recycle Hellas σε πειραματικό στάδιο επί 20 μήνες σε 5 νομούς, στους νομούς Κεφαλονιάς ,Πέλλας ,Ξάνθης , Ροδόπης Ζακύνθου. Η επιλογή της περιφέρειας που εφαρμόζεται πλέον έγινε με κριτήρια που αφορούν τις κλιματολογικές ιδιαιτερότητες ,το πληθυσμιακό εύρος της περιφέρειας , τα ποσοστά ανεργίας και άλλες παραμέτρους.
    Το πρόγραμμα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ που υλοποιείται δεν αναφέρεται μόνο στην Έδεσσα αλλά σε όλο το νομό Πέλλας και κατ΄ επέκταση σε όλη την κεντρική Μακεδονία με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. ΄Ηδη συμμετέχουν ενεργά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νομού Πέλλας.

Comments are closed.