Πέντε «μνηστήρες» για τη ΔΕΠΑ – Ενδιαφέρον από Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πέντε μνηστήρες για τον όμιλο της  ΔΕΠΑ ανέδειξε η ολοκλήρωση της φάσης του διαγωνισμού για την υποβολή Μη Δεσμευτικών Προσφορών.

Ειδικότερα, προσφορά κατέθεσαν οι ρωσικές εταιρίες Gazprom και Negusneft, η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν «Socar» η κοινοπραξία των εταιριών Μ&Μ GasCo-Μυτιληναίος-Motor Oil, καθώς και οι εταιρίες PPF και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι οποίες υπέβαλαν από κοινού προσφορά.

Όπως αναφέρει tovima.gr, οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης εξετάζουν τις υποβληθείσες προσφορές και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβάλουν την πρότασή τους στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που προβλέπει δεσμευτικές προσφορές.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιάννης Εμίρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ελλάδα ευελπιστεί να πουλήσει ολόκληρη την εταιρεία, στην οποία κατέχει ποσοστό 65%. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σχόλια