Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο – Διαβουλεύσεις για να περιοριστούν οι διαρροές

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη στις 10 το πρωί της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο, που με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε αργά χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε εργασιακά, ενώ προβλέπει περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, καθώς και φορολογικές επιβαρύνσεις. Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφισή του.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, δεδομένες θεωρούνται οι 127 θετικές ψήφοι των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τα μέτρα στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ.

Στη Δημοκρατική Αριστερά η κεντρική απόφαση είναι «παρών» στο νομοσχέδιο των μέτρων και «ναι» στον προϋπολογισμό, που θα ψηφιστεί την Κυριακή.

Διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για να περιοριστούν οι «διαρροές». Δύο με τρεις βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι M.Κασσής και Θ.Παραστατίδης, φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν τα μέτρα, ενώ άλλοι, όπως οι Κ.Σκανδαλίδης, Γ.Κουτσούκος, Θεοδώρα Τζάκρη και Μ.Μπόλαρης κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους.

Από τη ΔΗΜΑΡ θετική ψήφο ενδέχεται να δώσουν οι κ.κ. Ψαριανός και Οικονόμου, ενώ οι κύριοι Βουδούρης και Μουτσινάς μπορεί να επιμείνουν στη θέση τους για διπλό «όχι».

Σε δηλώσεις του πάντως ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε αναγκαία την υλοποίηση των μέτρων ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, ενώ τόνισε πως ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός, «είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Σχόλια